Projecten

Visuallee, de AR-sales app voor elk bedrijf

By april 1, 2021april 14th, 2021No Comments

Wat heb je nodig als verkoper om ook remote de juiste salesstrategie te kunnen hanteren? Hoe kan je op een overtuigende manier een gamma aan producten en keuzes tonen aan je klant, wanneer thuiswerk en afstand houden de norm zijn. En hoe los je deze problemen op en trek je tegelijkertijd het salesaanbod van jouw onderneming ook post-corona nog een stuk breder? Bij RMDY geloven we sterk in digitale innovatie. Nu meer dan ooit. Daarom ontwikkelden we Visuallee, de AR-sales app.

Visuallee_AR sales app

Visuallee

Visuallee is de AR-sales app van RMDY, waarmee we augmented reality uit de comfortzone trekken en van fun naar functioneel doen gaan. Maar hoe kan augmented reality helpen bij jouw salesdoelen? Met Visuallee breng je jouw producten of diensten tot  leven. Hoe we dat doen? Visuallee is een container die digitale 3D-modellen van eender welk product in een fysieke omgeving naar keuze plaatst. En dat biedt eindeloos veel mogelijkheden voor salesteams van alle  sectoren.

Je wekt je producten of diensten tot leven. Digitaal en interactief. Je maakt het, toont het, deelt het.

Bart Van HeckeCoördinator, AR/VR Team

Interactieve saleservaring

Visuallee genereert namelijk 3D-modellen met het oog op een completere en meer interactieve saleservaring. Het stelt de eindgebruiker in staat om het digitale model volledig te configureren en personaliseren naar eigen smaak en keuze. Zowel aan saleskant als aan de klantzijde. Wij leveren een blanco container die jij als bedrijf vult met 3D-beelden van jouw product of service. Daar kan een eindgebruiker nadien mee aan de slag, volledig customizable.

Je wil een nieuwe wagen kopen? Visuallee plaats jouw voorkeur op de oprit in de juiste kleur en met de juiste velgen. Je droomt van een nieuw interieur? Visuallee geeft een gedetailleerde weergave van de nieuwe bekleding van je sofa of van de dressoir waarvan je nog niet zeker weet of hij wel in de eetkamer past. Jij kiest een voorwerp, plaatst het in een omgeving naar keuze en laat het volledig aan jouw wensen voldoen. Interactief, realistisch en helemaal op maat. Daarbij is het eindresultaat gewoon digitaal, waardoor je het kan opslaan, aanpassen of delen met wie je wil.

3D input, AR outcome

De app functioneert als een platform dat je alle mogelijkheden biedt om interactief om te gaan met je digitale model. In het menu voeg je de opties toe waarmee je als gebruiker kan spelen. Bijvoorbeeld de verschillende velgen van een wagen of de types bekleding van een sofa. Een contextueel menu laat je toe om je model te bewerken qua grootte, locatie en positie. Verder kan je ook algemene info raadplegen of je model delen met anderen. Een lege omgeving dus, waarin alle nuttige functionaliteiten al aanwezig zijn. Je hoeft enkel de 3D-modellen toe te voegen waar jouw klant mee aan de slag kan. En daar helpen we je bij RMDY mee, snel en eenvoudig.

Visuallee_AR sales app

We zagen enorm veel potentieel in en de innovatieve voordelen van dergelijke toepassingen. Zo ontwikkelden we een generieke B2B-tool met het doel om verschillende salesteams meer body te geven, ongeacht de sector.

Bart Van HeckeCoördinator, AR/VR Team

Next level AR

Met Visuallee timmert ons AR/VR team stevig aan de weg om AR van fun naar functioneel te brengen. Momenteel wordt AR nog vaak als een leuke gimmick beschouwd zonder meer. Op die manier hangt er nog iets te vaak een wegwerp-sfeer rond alles wat met augmented reality te maken heeft. Daar willen we ons van onderscheiden door modellen performanter te maken, waardoor ze ook functioneler worden. We zagen enorm veel potentieel in en de innovatieve voordelen van dergelijke toepassingen. Zo ontwikkelden we een generieke B2B-tool met het doel om verschillende salesteams meer body te geven, ongeacht de sector. Van zodra je een 3D-model hebt van jouw product of service, maakt Visuallee het volledig modificeerbaar en bied je als verkoper meer beleving in je aanbod. Geen 3D-modellen beschikbaar? Geen zorgen, wij helpen je doorheen het volledige designproces.

Daaraan zijn heel wat voordelen verbonden:

 • Aanbod: Je maakt als verkoper sneller de brug tussen jouw aanbod en wat een klant kan verwachten. Vaak weet een klant niet goed wat de opties zijn tot je ze toont. Visuallee helpt jou en je klant om het model veel realistischer te visualiseren.
 • Snelheid en service: Daardoor kan je als bedrijf ook sneller schakelen. Je maakt in een vingerknip composities op maat van de klant die zijn of haar goesting meteen kenbaar maken.
 • Gebruiksvriendelijkheid: Het is gedaan met zeulen met dummies, toonmodellen of stalen. In een eerste gesprek kan je meteen al een paar voorstellen doen met enkel en alleen je ipad of tablet bij de hand. Het concretiseren van dat aanbod kan je nadien nog steeds tastbaar maken.
 • Zelfstandigheid: Naast een hoge gebruiksvriendelijkheid brengt Visuallee ook de nodige flexibiliteit en autonomie met zich mee. Je bent niet gebonden aan een beperkt aantal voorbeelden uit je portfolio. Ook de klant kan nadien zelf nog autonoom aan de slag gaan. Je toont als schilder een aantal kleuren rechtstreeks op de muur die geschilderd  moet worden. Of je plaatst een plant meteen in het interieur, van stekje tot volwassen plant.
 • Toekomstgericht: Tot slot toon je als bedrijf je innovatieve karakter. Je weet wat er speelt in de wereld en pikt er meteen op in. Met een minimum aan input heb je plots augmented reality in huis en een eindeloos aanbod aan mogelijkheden.

Omdat we geloven dat  elke sector of elk bedrijf voordeel heeft bij het visualiseren van hun salesaanbod beperkt de tool zich niet specifiek tot één sector of product. Dus welke voordelen biedt Visuallee voor jouw bedrijf? We pikken er enkele voorbeelden uit ter illustratie:

 1. Verkoop van een auto
  Je toont je klant meteen welke kleuren beschikbaar zijn, hoe de auto in de garage of op de oprit past en welke opties beschikbaar zijn.
 2. Inkleding van jouw winkelruimte
  Je start een nieuwe business en beschikt daarbij over een bepaalde ruimte. Met Visuallee beschik je over een manier om die ruimte realistisch in te richten. Onafhankelijk van het product dat je wil verkopen. 
 3. Bekleding meubilair
  Een klant wil graag een nieuwe zetel kopen, maar weet niet goed welke modellen het best in zijn of haar meubilair passen. Daarbij staat de oude zetel ook nog in de weg. Met Visuallee toon je in detail welke stoffen er beschikbaar zijn en waar in de ruimte die het best tot hun recht komen.

En de toekomst?

Zoals gezegd, beuken we met Visuallee de poort open van functionele AR. Dat biedt al een aantal voordelen as we speak, maar we denken ook verder. Zo moet Visuallee op termijn functioneren in synergie met een webapplicatie. Je laadt online nieuwe modellen in en de mobiele applicatie stelt ze meteen ter beschikking waar jij wil. Daardoor stijgt de gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit bij het gebruik van de app en de autonomie van de gebruiker. Een studio in je browser stelt je namelijk in staat om vrij en creatief om te springen met de data die voorhanden is. De output daarvan pas je toe hoe je wil.

Ook op lange termijn kijken we naar de verschillende mogelijkheden. Momenteel gaan AR-toepassingen vaak nog hand in hand met het gebruik van een HoloLens, de 3D-bril van Microsoft. Ook die brillen evolueren, waardoor de handsfree mogelijkheden van Visuallee in de toekomst zullen toenemen en je nagenoeg moeiteloos binnenstapt in jouw gedroomde of gecreëerde situatie. Wil je echter nog een stapje verder gaan om je innovatieve karakter te tonen, dan is het ook mogelijk de app met een HoloLens aan te bieden. De immersieve kracht van 3D-modellen als hologrammen in je omgeving wordt dan nog sterker.

Dus?

Met Visuallee bieden we een B2B AR-salesapp aan waarmee we verschillende  salesteams willen helpen om hun aanbod nog doelgerichter, efficiënter en gebruiksvriendelijker te presenteren voor hun klanten. Door middel van augmented reality hoef je als verkoper niet meer in het hoofd van je klant te duiken om te weten wat hij of zij wil, maar bepaal je samen wat de beste oplossing is aan de hand van een interactieve saleservaring.

Ben jij geïnteresseerd in Visuallee als salestool voor jouw bedrijf?

Geef ons een seintje!Of contacteer Bart Van Hecke

HQ
RMDY NV
Prins Boudewijnlaan 43
2650 Edegem

T: +32 3 450 86 42
E: info@rmdy.be