Projecten

360° video: met ‘bolleke’ door de wasstraat

By maart 15, 2021april 8th, 2021No Comments

Net zoals voor veel bedrijven betekende de corona-pandemie ook voor CWS een plotse shift in de manier van werken. Niet zozeer in hun activiteiten, maar wel in de omgang met klanten. CWS biedt onder andere oplossingen aan op het vlak van bedrijfskleding. Daardoor zijn ze sowieso onderhevig aan strenge hygiënische voorschriften. Zij zochten dus vooral een antwoord op de geplande bezoeken aan de industriële wasserij die vaak dienst doen als klantenbinding . Op die manier kwam CWS bij RMDY uit dat koos voor een  360° video. 

360° Camera met handdoek

Omdat een gewoon filmpje een te eenzijdig beeld geeft, koos CWS voor een 360° video om via hun salesteam een zo realistisch mogelijk idee van de omgeving te schetsen. “Het is anders dan door de wasserij te lopen en met de camera mee te draaien. Met 360° video krijg je extra beleving en een beter beeld van de grootte van de professionele wasserij. Het is ook voor ons leuker om er met de klant (digitaal) gewoon door te wandelen.” – Karin Verhaegen, verantwoordelijke communicatie CWS Benelux

“Ik wist op voorhand niet wat ik mocht verwachten. Zeker niet toen RMDY met zo’n kleine camera afkwam. Maar ik moet toegeven dat ‘dat bolleke’ toch veel kan.” 

Karin Verhaegen, verantwoordelijke marketing en communicatie Benelux CWS

CWS x RMDY

“Wij zijn een dienstverlener die een gezondere en veiligere toekomst nastreeft door oplossingen aan te bieden op gebied van bedrijfskleding, sanitaire hygiëne, vloerverzorging en clean rooms.” zegt Karin Verhaegen, verantwoordelijke voor de marketing en communicatie Benelux bij CWS. “Concreet maakt een industriële wasserij deel uit van de service die we aanbieden. Namelijk duurzame huuroplossingen voor kleding op basis van van hergebruik.

Onze service begint in overleg met één van onze bedrijfskledingexperts. Wij beheren het volledige proces van uw bedrijfskleding, vanaf de levering tot het onderhoud, herstellingen, vervangingen en het verwerken van afgekeurde kledingstukken. Het onderhoud is onderhevig aan bepaalde voorschriften of reglementeringen. Die werking willen we ook tonen aan onze klanten. Helaas worden we door de corona-maatregelen geconfronteerd met een andere realiteit gezien onze klanten de wasserij niet meer kunnen bezoeken. Daar moesten we een oplossing voor vinden en zo zijn we met RMDY in contact gekomen.”

Insert ‘Bolleke’

De oplossing die CWS zocht, bood RMDY aan in de vorm van een 360°-traject. Onze Insta360 pro-camera bracht de wasserij volledig in beeld. Die beelden werden nadien op een aparte webpagina geplaatst. Je trekt als het ware de bezoeker mee de wasserij binnen zonder dat ze hun huis moeten verlaten. Dat geeft een realistisch beeld van het volledige proces.

Een 360° camera
‘Bolleke’, de 360° camera van RMDY

Karin Verhaegen: De insteek is dat ons salesteam de klant meeneemt tijdens het virtuele bezoek aan de wasserij en in detail kan uitleggen hoe een professioneel productieproces werkt. Met andere woorden wat er met de vuile kleding van de klant gebeurt tot en met de levering van het propere kledingstuk. Als je de wasserij niet kent, kan je je ook niet voorstellen hoe indrukwekkend zoiets eigenlijk is. Dat is net de reden dat we onze klanten altijd uitnodigen voor een fysiek bezoek. We brachten nu de Belgische wasserij (in Lokeren nvdr.) in beeld, maar het proces gebeurt in alle landen op dezelfde manier. Zo kunnen we de beelden ook internationaal gebruiken.”

Om het beoogde doel te halen, koos RMDY voor de de 360°-camera boven een Augmented of Virtual reality-applicatie. 360° Video is nog iets toegankelijker  en geeft je een bijzonder realistisch beeld van wat je filmt. “Ik wist op voorhand niet wat ik mocht verwachten. Zeker niet toen RMDY met zo’n kleine camera afkwam. Maar ik moet toegeven dat dat bolleke toch veel kan.”

And…action

Er was met ander woorden snel consensus over welke techniek er gebruikt zou worden voor het traject. Ook de productie zelf verliep bijzonder snel. 

“De opnames verliepen erg vlot. We hebben op voorhand iedereen ingelicht zodat alles GDPR-compliant verliep, maar los daarvan kon iedereen zijn/haar werk gewoon verder zetten zonder dat er iets in scène werd gezet. Op een halve dag stond alles op beeld ondanks de verschillende processen die we moesten filmen.” 

Ook tijdens de opnames zelf werd er snel geschakeld. Ondanks het feit dat we sowieso een voortraject lopen voor productie, was de wasstraat toch best ongekend voor RMDY. 

“RMDY dacht actief mee en dat maakte het fijn samenwerken. Voor ons is de wasserij bekend terrein, maar RMDY keek er natuurlijk naar met de blik van een nieuwkomer of de verwondering van de klant. Daardoor woog jullie expertise zeker door in de inhoudelijke keuzes die gemaakt werden.”

Waarom 360° video?

Zoals gezegd, koos RMDY al snel voor een 360°-graden traject. De voornaamste reden hiervoor is het quasi-realistische beeld dat je hiermee creëert, maar tijdens de productie werden nog een aantal andere voordelen duidelijk.

  • Snelheid: De opnames duurden een halve dag en nadien gebeurt er nog een stukje montage in postproductie. Er wordt niet gesproken in het filmpje, maar de landingspagina werd nadien door CWS zelf nog vertaald om ook in andere landen in te kunnen zetten.
  • Multi-inzetbaar: Dat brengt nog een voordeel met zich mee. Eens je de beelden van een vast proces hebt, kan je die eindeloos recupereren voor andere vestigingen van hetzelfde bedrijf.
  • Autonomie: Niet alleen als klant heb je bijzonder veel autonomie tijdens het rondkijken, maar ook als bedrijf biedt de productie extra voordelen. Zo kan je op bepaalde plekken nog aanvullend materiaal voorzien: halt houden bij een machine voor een instructievideo, een stukje geschiedenis vertellen bij de ingang, een filmpje van de medewerkers in de kantine, … Een 360°-oplossing biedt ook veel extra niet-360°-mogelijkheden.
  • Klantenwerving: Ook voor je salesteam houdt het nieuwe opportuniteiten in. CWS  heeft een heel uiteenlopend klantenbestand, waarvan meestal enkel de grote klanten op bezoek komen. Door de beschikbare beelden kan je ook voor potentiële nieuwe klanten al een zeer realistisch perspectief bieden, met beelden die de klant achteraf op zijn tempo kan (her)bekijken.
  • Onderhoud: Er moet nadien nog weinig gebeuren. De klant voorziet eventueel extra vertalingen van de landingspagina of extra content die gemaakt is, maar wanneer het traject live gaat, hoeft er verder niets meer te gebeuren.
De voordelen van 360° video

Varkentje gewassen

Tot slot besluit Karin dat de verwachtingen over het 360°-traject volledig zijn ingelost. “Als je hier niet werkt, kan je je niet voorstellen voorstellen hoe een professionele wasserij eruit ziet en welke processen een kledingstuk allemaal doorloopt. Daarnaast is het filmpje ook multi-inzetbaar waardoor we het gewoon moeten vertalen zodat ook wasserijen in andere landen dit kunnen gebruiken. Het bolleke heeft dat absoluut voor elkaar gekregen.”

Ben jij geïnteresseerd in 360° video, augmented of virtual reality voor jouw bedrijf?

Ontdek ons AR/VR-aanbod

HQ
RMDY NV
Prins Boudewijnlaan 43
2650 Edegem

T: +32 3 450 86 42
E: info@rmdy.be