Blog

Project Management: tips & tricks

By december 14, 2020januari 5th, 2021No Comments

Hooray, onze project managers delen hun tips en tricks over het PM-schap! Elke week vullen we ze hieronder bij.

#1 | Communiceer zo transparant mogelijk: voor je klant geeft dit een blijk van vertrouwen. Liever een moeilijke boodschap helder brengen, dan achteraf nog eentje rechtzetten, vindt Philippe.

#2 | Veel developers gebruiken “test” of iets onleesbaar als test data. Maar wat test je dan precies, en hoe moet de klant hier naar kijken? Onze PM Stefan zijn motto is dan ook om altijd realistische test data in te geven bij een demo of testsessie. Dat is duidelijker én herkenbaar voor de klant.

#3 | Eén van de meest effectieve tips, vind onze PM Wouter. “Stiltes moeten voor mij niet opgevuld worden door een praatgrage projectmanager of scrum master. Bovendien moet het antwoord vaak van iemand anders komen, dus wacht gewoon even na het stellen van een vraag, ook al voelt dat in het begin wat onnatuurlijk aan.”

#4 | Onze jongste PM Siemen zweert bij zijn TO DO-lijstjes. “Ik schrijf er alles in op, zo vergeet ik niets. Wanneer ik meerdere projecten hebt, krijg ik vaak via verschillende kanalen extra taken of zaken die ik moet opvolgen. Hou je die niet goed bij, loopt het vroeg of laat wel eens mis.”

#5 | Stefan: “Vermeld steeds de verhouding van het budget ten opzichte van de scope tijdens een budgetrapportering bij klanten. Dat is helder en geeft meteen het volledige plaatje.”

#6 | Philippe: “Never assume. Ga er nooit van uit dat iemand iets doet waar jij aan denkt. Iedereen is tenslotte met z’n eigen job bezig. Je vraagt dus best altijd even na, zo kan je veel miscommunicatie vermijden.”

To be continued…

Heb jij nog onmisbare projectmanagement tips?

We horen ze graag!

HQ
RMDY NV
Prins Boudewijnlaan 43
2650 Edegem

T: +32 3 450 86 42
E: info@rmdy.be